A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. bővebb leírás
elfogadom

Egyszerű tippek babafürdetéshez

Sokan talán bonyolultnak tarthatják elsőre egy baba fürdetését, pedig ha már belejösz a gyakorlatba, rá kell jönnöd egyáltalán nem is olyan nehéz dolog. Mikorra már elértek odáig, hogy a nagy kádban fürdesd teljesen profi leszel és biztos lehetsz benne, hogy ez lesz az egyik legjobb családi móka az összes közül.

 

  • Először is soha ne fürdesd teli pocakkal a babát!
  • Ne ijedj meg, ha esetleg történik valami kis baleset a vízben (bepisil, bekakil), mert ilyenek előfordulhatnak. Ilyen esetekre nem árt ha készítesz magadnak egy vésztervet, pl. hogy hogyan tudod a legegyszerűbben eljuttani a csap alá és onnan hogy tudod a leggyorsabban a törülközőben tenni.
  • Lehetőleg mindig ugyanabban az időben fürdesd, már-már egyfajta rituálé szerint. Így szemed fénye gyorsan megtanulja majd, hogy éppen mi következik, mert fog tudni olvasni a jelekből. Az esti fürdetés sem előírás, így ha másképp gondolod válassz nyugodtan ennek a folyamatnak egy másik időpontot, de ez a leglogikusabb és talán a legkényelmesebb is.
  • A babákat ajánlott naponta fürdetni, de megeshet, hogy ez sok először a baba bőrének. Ilyen esetekben elég ritkábban is, de a rendszeres tisztán tartásra azért mindenképpen ügyelni kell. A kimaradt napokon ezért megoldás lehet a nedves ruha vagy a törülköző is. Előtte viszont érdemes kikérned gyermekorvosod tanácsát.
  • A pancsolás közepette előfordulhatnak olyan kis balesetek még a már fent említetteken kívül, hogy a babának a szemébe mehet a szappan vagy a szappanos víz és csípni kezdi vagy véletlenül beleiszik a vízbe és megijed megeshet, hogy egy ideig nem szeretne majd fürödni. Ilyen esetben semmiképp se erőltesd a dolgot, szépen fokozatosan szoktasd vissza a kádas fürdéshez, addig pedig tisztogasd nedves törlőkendővel vagy textilpelussal.

 

baba-tema_-_sampon

 

  • A legfontosabb SOHA NE HAGYD EGYEDÜL!!! Még akkor sem, ha már biztosan tud ülni, hiszen a baj mindig a legváratlanabb időben a másodperc egy töredéke alatt megtörténhet.
  • Mindenképpen messze fürdesd a forró csaptól! Előfordulhat ugyanis, hogy a csapból forró víz csöpög. Ilyenkor a legjobb megoldás az, ha a csapot betekered valamilyen ruhába vagy kis méretű törülközőbe, ami felszívja a vizet, így a baba véletlenül sem érhet a forró vízhez.
  • Nyugodtan fürödj néha együtt a babával, hacsak nincs valami bőr- vagy nemi betegséged. Az együtt fürdés mókás és így egészen másképp lehet játszani.
  • Ha már megszokta a kádat, nyugodtan ismertesd meg a zuhannyal is. Ha nincs idő vagy idegen helyen vagytok, ahol nincs kád már nem fog félni az ismeretlentől. Mutasd meg neki mókásan és játékosan és akkor élvezni fogja. De azzal számolj, hogy a fürdőszoba úszni fog.
  • A végén mikor véget ért a fürdetés pedig a baba nagyon fogja élvezni hogy belecsomagoltad a puha és meleg törülközőbe.

 

Amennyiben Te is szeretnél ilyen puha, meleg és természetes anyagokból készült fürdőponcsót a babádnak, akkor nézz szét a Kukukk webáruházában, hiszen teljesen egyedi mintákkal és szöveggel rendelheted meg, sokféle színben!